Docent

Je hoeft niet altijd een matje uit te rollen om aan yoga te doen.

Alle lessen worden verzorgd door Mignon Gelissen. Ze heeft haar 4-jarige opleiding gevolgd bij Rob Obermijer van Intensieve Yogascholing Utrecht. In 2011 is ze afgestudeerd in HathaYoga, ChakraYoga en YogaFilosofie. Sinds 2010 geeft ze les aan verschillende groepen.

Mignon vindt het belangrijk dat de yoga die je op je matje doet te vertalen is naar je dagelijks leven. De lessen zijn daarom trouw aan de yogafilosofie, zoals de sutra’s van Patanjali.  Yogafilosofie vertaalt zich op eenvoudige wijze en geeft inzicht in je verhouden tot de werkelijkheid.

Ik wist helemaal niet wat yoga was, zo blijkt achteraf. Iets met lichaam en mooie houdingen. Als danseres sprak dat me aan. Ik dacht dit wel vol te kunnen houden tot hoge leeftijd. Iets met inzicht en diepgang had ik ook opgepikt, maar wist ik veel hoe en wat…. Tijdens de opleiding ben ik als een sinaasappel uitgeperst, het binnenste kwam buiten. De hele richting van mijn kijkwijze is omgezet en dat blijft zich verdiepen. Het mooist vind ik wel dat yoga zich een moeiteloos onderdeel maakt van je leven, dat hoor ik ook van leerlingen. Dat komt omdat het niet los staat van het leven. Het is niet de zoveelste taak die we opnemen. Het maakt je licht en vrij en neemt de ballast weg.

 

De yoga van Mignon is een fijne mix van beweging en meditatie. Mignon is een warme, vrolijke persoonlijkheid die met haar originele lessen zorgt dat je de rest van de week wat meer bij jezelf blijft.
– Erik

 

 

.

.

.

.

Kort en krachtige inspiratie en updates.