Contact Listening

Connect to express. Express to connect

Wanneer ik luister naar de grond onder me, gaat ze langzaam aan bewust deel uitmaken van mij. Ze raakt me aan. Bij iedere stap die ik zet is ze betrokken en ze begint mijn bewegingen mee te vormen. Ik kan deze relatie met alles aangaan. Dat doen we dan ook in de lessen, alles om en in je kan als inspiratie dienen. Maar ook de andere dansers natuurlijk!

In Contact Listening dansen we met en voor elkaar. Het dansen in de groep is veilig, daar wordt voor gezorgd. In het dansen met andere dansers bevrijdt het van ego en van de persoon. We dansen met de dans van de ander. Het maakt niet uit hoe die is ontstaan of wat ze over de ander zegt. Het is een eindeloos spel van proberen en zonder het fout te kunnen doen.

Het dansen voor de groep is vaak spannend en vraagt van jou eerlijkheid, want alleen dan maak je contact.  Jaloezie, concurrentie en schaamte maken plaats voor inspiratie, ondersteuning en aanmoediging. Aspecten van mindfulness, zoals aandacht en vriendelijkheid spelen hier een belangrijke rol in.

Dansen in Contact Listening verbindt mensen niet om wie ze zijn, maar om dat ze er zijn.

  • Contact Listening kan een onderdeel zijn van de DansYoga lessen.
  • Er komen ook losse workshops.
  • DansYoga kan ook als individuele les, je wordt gezien! en danst dan samen of alleen.

 

 


.

.

Ja ik wil !

.

.

.

‘Mignon legt de verbinding tussen de diepgang
van yoga en het hart van dansen.’
– Christianne