Yoga in de Natuur

Outdoor Yoga gaat ieder seizoen naar buiten. De Yoga van liefde voor de Natuur.

Als je van buiten bezig zijn houdt of wanneer je juist te weinig in de natuur komt, Outdoor Yoga is er voor jou.

Wanneer ik veel binnen zit en druk doende ben met alle verplichtingen, vergeet ik wel eens dat ik onderdeel ben van de natuur. Ik sta in verbinding zodra ik me open stel en dan blijkt ze me aan alle kanten tegemoet te komen. Ze geeft energie, rust, inspiratie, geborgenheid, uitdaging. Contact maken met de natuur om je heen, betekent een verbinding aangaan met de natuur in jou. In de lessen kun je, buiten je verstand om, ervaren dat je onderdeel bent van het geheel. Dat kan ontroeren en kracht geven.

De lessen geven aanzet om te ontdekken dat de natuur onze leraar is. Het is inspirerend om jouw persoonlijke leraar te vinden, de zogenaamde totem!! Plant, dier of element met persoonlijke en symbolische betekenis en met wiens energie je je sterk verbonden voelt.

De omgeving en het onvoorspelbare weer nodigen uit om het vaste patroon van de yogales wat los te laten. We kunnen lopen, zitten, klimmen. Mediteren tussen de regendruppels en op 1 been in de storm staan is erg leuk. Stil zijn in een duister bos, wegsmelten in de hete zon, tot de knieën in de rivier… dat komt voor bij Outdoor Yoga.

De verschillende yoga typen komen aan bod. In koude tijden blijven we warm met PowerYoga, in de warme zomerdagen blijven we in balans met YinYoga. Ook is er meditatie en dans in de natuur.

  • Outdoor Yoga is het hele jaar door op zaterdag ochtend, kijk hier voor het rooster.
  • Iedere 2de zondag van de maand Early Bird Yoga van 6.30-9.30. We starten buiten.
  • Ieder seizoen is er een ZondagsRetraite.
  • Iedere maand met volle maan Night Owl Meditatie, in het Arboretum.
Ik doe mee !

 

.

.

‘Tijdens een buitenles in de uiterwaarden, 
heeft een spinnetje haar webbe over de klankschaal gesponnen..’
-Mignon

.

.

‘Ik ervaar de natuur intens tijdens en na de
yogales. 
Ik voel een kinderlijke levensvreugde
in me op komen.’

– Judith

.

Maak van ontspanning geen herinnering, maar een levende ervaring.