Meditatie – Medicijn voor de geest

Niets menselijks is ons vreemd

Veel van de spanning die we dagelijks ervaren komt voort uit het beoordelen van ons leven. Vaak zitten we vol met oordelen over ons lichaam en karakter, met name onze beperkingen. Dat is pijnlijk. In yoga en meditatie leer je jezelf te ervaren zònder dat oordeel. Op een milde manier krijg je meer inzicht in jezelf.

Meditatie stopt het eindeloze zelfverbeterings programma! Al is het maar voor even. Het is dus niet om jezelf te perfectioneren. Dat is voor velen al een enorme opluchting. Negativiteit hoef je niet langer te ontwijken of veranderen. In meditatie kun je alles ontmoeten. Je leert het waar te nemen zonder te handelen!

Onbevangen kijken is tevens een voorwaarde om de diepere lagen van je zijn te kunnen ontdekken. Je gaat zien dat je meer bent dan dan je gedachten. Dat geeft een gevoel van ruimte, waar veel mensen tegenwoordig naar snakken.

Deze spier van heldere aandacht moeten we trainen! Samen mediteren maakt het veld van concentratie sterker. Het geeft kracht en verbinding. Het is belangrijk dat er een liefde groeit voor meditatie! Zo wordt het geen verplichting, maar een moment om naar uit te kijken!

Je bent welkom met en zonder ervaring. Meditatie is ook een natuurlijk onderdeel van de yogalessen!
ik wil proberen

.

You don’t have to know what is coming, you only have to know that you are.