Meditatie – Medicijn voor de geest

Niets menselijks is ons vreemd

De voornaamste focus van yoga is om het lichaam in een meditatieve staat te brengen. Fysieke voordelen zijn secundair aan de verbonden eenheid van lichaam en geest. Uit het niets gaan zitten is zowel fysiek als mentaal vaak een te grote uitdaging. Yoga bereid je voor op (zit)meditatie en kan tevens een vorm zijn van meditatie.

Veel van de spanning die we dagelijks ervaren komt voort uit het beoordelen van ons leven. Vaak zitten we vol met oordelen over ons lichaam en karakter, met name onze beperkingen. Dat is pijnlijk. In yoga en meditatie leer je jezelf te ervaren zònder dat oordeel. Op een milde manier krijg je meer inzicht in jezelf.

In meditatie stopt het eindeloze zelfverbeterings programma! Al is het maar voor even. Negativiteit, spanning of tekortschieten hoef je niet langer te ontwijken of veranderen. In meditatie kun je alles ontmoeten. Je leert het waar te nemen zonder te handelen. Je gaat zien dat je meer bent dan je gedachten. Dat geeft een gevoel van ruimte, waar veel mensen tegenwoordig naar snakken.

De spier van heldere aandacht moeten we trainen! Het is belangrijk dat er een liefde groeit voor meditatie! Zo wordt het geen verplichting, maar een moment om naar uit te kijken!

  • De yogalessen zijn heel aandachtig en daarmee meditatief van karakter.
  • De aandachtige yogalessen zijn een goede voorbereiding of aanvulling op zitmeditatie:
  • 2 x per jaar is er een compassie training
ik wil proberen

.

.

.

Eenvoudig stil zijn
is een goed begin.

..

.

.