Beginnen met Meditatie

Waarom moet je zitten?

Zitten is een vorm die je helpt het mediteren te leren. Net als leren fietsen, je begint niet op een eenwieler. In het zitten stop je met dingen te doen. Maar probeer niet je gedachten te stoppen. Dat is een veelvoorkomend misverstand. Geleidelijk aan worden gedachten minder opdringerig. Zonder enig geweld. Maar waar te beginnen?

Wat als er nu vervelende, pijnlijke en gespannen sensaties komen? Moet je dat dan maar uitzitten? Ja en nee. Uitzitten, maar niet lijdend. Je kunt ontdekken hoe je kijkt! Vaak hebben we in meditatie een geheime agenda. Je wilt graag ergens vanaf of iets bereiken. Die spanning moet immers weg als je ontspanning wit bereiken. Maar dat willen verhoogt juist de spanning.

Het is fijn om in een groep en met begeleiding te beginnen zodat je de discipline en de interesse in meditatie ontwikkeld die nodig zijn om door te gaan. Piepkleine, super eenvoudige, doch doeltreffende meditaties krijg je mee voor thuis. Passend op een post it. Tijdens de afwas te doen. Wekelijkse les houdt het proces van inkeren levend en inspireert wederzijds.

  • Meditatie buiten met volle maan.
  • Proefles is gratis, schijf je in, dan reken ik op je komst.
  • Yoga is fysiek en mentaal een goede voorbereiding op zitmeditatie.
  • Kijk in het rooster.

ik wil zitten

.

.

.

.

.

Two men meet on the street.
One asks the other: “Hi, how are you?”
The other one replies: “I’m fine, thanks.”
“And how’s your son? Is he still unemployed?”
“Yes, he is. But he is meditating now.”
“Meditating? What’s that?”
“I dont know. But it’s better than sitting around and do nothing!” 

.

Drink you tea, not your thoughts ..