Workshop – ChakraYoga

Zondag 21 mei – Yogafestival Wageningen

Zoals je eenzelfde zin op vele manieren kunt uitspreken en verschillende reacties ermee oproept, zo kun je de yogahoudingen op verschillende manieren beoefenen. Ook hiermee bereik je een iets ander effect, al zijn ze allen gericht naar hetzelfde, bewustzijn en vrede met jezelf. De chakra’s zijn een indeling in elementen met corresponderende lichaamsdelen, een filosofie uit het oosten die ons kan dienen.

In de workshop laat ik je die verschillen voelen aan de hand van een paar eenvoudige oefeningen. Het maakt groot verschil in de asana’s waar je de aandacht laat rusten tijdens de beoefening. Is dat laag of hoog in het lichaam en richt je je op ontspanning of op maximale rek? Oefen je in overgave aan iets groters dan jezelf? Oefen je om je lichaam te kunnen ervaren en uit je hoofd te komen? Of oefen je bijvoorbeeld om alles te laten stromen? Het maakt een verschil.

Chakrayoga speelt hiermee. Verschillende lichaamsdelen worden vrijgemaakt van spanning en voorzien van energie. De aandacht is essentieel. Je zult merken dat er een verschil is.

Inzicht in het chakrasysteem geeft je de mogelijkheid als mens meer in evenwicht te komen. Het is een spel van bewustwording waarin goed en fout geen rol spelen.

  • Nav de workshop komt er ook een cursus chakrayoga, waar we dieper ingaan op de verchillende chakra’s en zo krijg je de kans te ervaren bij welke vorm van yoga jij je prettig voelt.
  • Terug naar agenda.

.

.

.

inschrijven

.

.

‘Door de chakraleer werd me duidelijk dat alles naast elkaar bestaat. Ik hoef het een niet met het ander te verslaan of onderdrukken. Hierdoor hield bij mij een innerlijk gevecht op. Dat was bevrijdend.’
– Mignon