Retraite – Disconnect to Connect

Ik ga op reis en neem mee …. niets !

Retraite is een toevluchtsoord waar je genoeg hebt aan lichaam, adem en aandacht. Je krijgt kans om te pauzeren, af te leggen wat je bezwaart en te zakken in de diepere lagen van jezelf. Er zijn zoveel plekken waar je iets moet doen, zeggen, zijn, kunnen, laten, presteren, consumeren etc. Waar kun je nog uitademen, tot stilstand komen, loskoppelen en uitschakelen?

Iedere week in de yoga les, dat in ieder geval! Daar mag je de stekker even uittrekken. Een uur offline van de jungle van gedachten. De rimboe van doen, denken, organiseren en plannen, kun je in retraite achter je laten. De wijde horizon wordt weer zichtbaar. Het enige dat we nodig hebben is een plek en een tijd waar dat kan.

Het loskoppelen laat je stil worden en luisteren naar het leven en het lichaam. Meestal praten we ertegen en commanderen het rond. Maar door te vertragen en verstillen vind je de wijsheid van het lichaam weer. Je wordt gevoelig voor wat het nodig heeft, terwijl het dat nodig heeft.

Een week lang spiesen we onze dwaasheden aan een satéstokje van aandacht. We marineren in stilte. Steeds malser wordt het vlees en steeds geraffineerder de smaken. Er blijft altijd iets van die smaak over wanneer je terugkeert ‘de wildernis’ in.

We ontmoeten elkaar nu eens niet vanuit onze praatjes maar vanuit onze aanwezigheid, die zich steeds meer ontdoet van overbodigheden: disconnect to connect.

  • Retraite is voor iedereen toegankelijk
  • In de nazomer van 2017 is een retraite aan zee gepland.
  • In de winter is er een begeleide thuisretraite.
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zodoende op de hoogte.

.

.

.

.

Maandelijkse nieuwsbrief: