Hatha Yoga – Mindful Movement

Vriendschap sluiten met het lichaam.

Inspanning en ontspanning volgen elkaar in het leven natuurlijkerwijs op. Soms echter bestaat er spanning terwijl er geen corresponderende actie is. Zo’n vaste spanning kan op den duur stress veroorzaken. Als een knoop in je lijf of je denken. Spanning is niet iets negatiefs waar je vanaf moet. Het is opgeslagen energie. Yoga zorgt voor de ontrafeling van knopen en het vrijkomen van de energie.

Hatha Yoga werkt aardend, omdat je sterk bewust wordt van het lichaam. Energie wordt harmonieus over het lichaam als geheel verdeeld. Je ontdekt het lichaam met nieuwsgierigheid en soms verwondering.

In Hatha Yoga hoeven tegenstellingen niet meer met elkaar te strijden. De juiste plekken richten zich op en ondernemen actie, terwijl andere plekken ontspannen en de houding ondersteunen door passief zijn. Met de aandacht midden in de storm en in de stilte. De oefeningen zijn gericht op het ervaren van de middenweg. Zo ontstaat een aangename houding tussen ambitie en luiheid. De houding kan zacht, maar krachtig zijn of met een ontspannen inspanning. Bewegingen krijgen dan gratie en gemak.

Je maakt, nuchter doch gevoelig, contact met het Nu. Het lichaam kan alleen maar nu zijn, het is eerlijk en onschuldig. Een mooi instrument om te ontdekken.

  • Kijk in het rooster.
  • Voor een dieper begrip van je eigen beoefening, ook als je nog maar net bent begonnen! Volg een workshop!
Schrijf je in!

 …

..

.

.

‘De oefeningen worden helder uitgelegd,
zelfs met je ogen dicht.
Mignon geeft instructies zonder te oordelen,
er is respect voor de grenzen van ieders lichaam.’

– Ellen

.

Oordelen is menselijk, daarover hoef ik niet te oordelen..