Power Yoga – Energetic Mindfulness

Power Yoga is intensief en geeft zin aan fysieke inspanning.

‘Yoga … ja dat zou goed voor me zijn, maar ik kan echt niet stilzitten, ik ben veel te druk van mezelf…’  Voor Yoga hoef je niet rustig te zijn of te worden. Het onrustige in jou is geen obstakel. Je kunt het juist gebruiken als kwaliteit.

Bij Power Yoga krijgt de aanwezige dynamiek in jou de ruimte. In de les vragen krachtige fysieke oefeningen een vurige inzet en genereren een ruime adembeweging. Grote inspanning en diepe ontspanning wisselen elkaar af. Zo komen energieën in evenwicht en vind je kalmte bij onrust en nieuwe energie bij vermoeidheid.

De les is geen wedstrijd, ook niet met jezelf. Vriendelijkheid en inzet vormen samen een gezonde wilskracht. Het niet streven naar een toekomstig lijf maakt een diep respect voor dit lijf hier en nu mogelijk. Je leert afstemmen op het lichaam als geheel om te herkennen wat werkelijk prettig is. Het is een leuke uitdaging om moeilijke houdingen te leren beheersen. Dat proces leert je veel over jezelf.

Je wordt fitter en doet het lichaam eer aan, want we zijn niet ontworpen voor achter de pc. Met Power Yoga ontstaat ruimte in je lijf, vitaliteit komt vrij en zelfvertrouwen groeit. De lessen krijgen daarmee ook betekenis voor het dagelijks leven.

We sluiten af met meditatie en je zult zien dat het stilzitten dan geen probleem vormt.

  • Momenteel loopt er geen cursus.
  • Power Yoga krijgt een plek binnen de Outdoor Yoga, omdat ze ons bij koud weer warm weet te houden.
  • Ook kan ze ingezet worden in individuele sessies.
Gratis proefles !

.

 

.

.

‘Je moet niet te snel denken dat je een grens hebt bereikt, maar wel rekening houden met
dat er een grens is.’
– Wim

.

.

Ik voel rust en energie na de les, heel fris.
– Elsa

.

.

.

.

Gather yourself until the perfect pose naturally arises.