Yin Yoga – Zachte Kracht

Laag na laag ontspannen en verstillen

Yin staat in de Chinese filosofie voor het vrouwelijk beginsel dat onbeweeglijk en stabiel is. Yin is de verstillende energie. Naarmate je meer ervaren raakt, krijg je meer invloed op je eigen welzijn. YinYoga wordt vaak gezien als de makkelijke yoga, maar vergis je niet, ze heeft haar eigen uitdagingen en confrontaties.

We nemen in de les uitgebreid de tijd om een yoga pose op te bouwen, erin te ontspannen en onze innerlijke spanning te ontmoeten. De houdingen zijn veelal zittend of liggend. Daarbij zijn de spieren passief en worden per laag ontspannen. Tussendoor zijn er soepele bewegingen en massagemomenten. We hoeven niets te bereiken, zo blijft er respect voor jouw grenzen en kans om te genieten.

De lessen zijn ook een training in mindfulness. Tijdens de les kom je uit de denk- en doemodus en glijd je langzaam naar het voelend aanwezig zijn. Het lichaam helpt ons in het nu te komen en te blijven. In de verstilde houdingen kunnen we adem, emoties en gedachten observeren. Naast vechten, vluchten en veranderen, onderzoeken we de kwaliteit van acceptatie.

Yin Yoga is een antwoord op de hectiek van onze huidige tijd. Maar het is meer dan dat! Het is een tijdloze uitnodiging jezelf te beleven.

  • Je hoeft niet fit of lenig te zijn.
  • Deze les is ook heel goed in combinatie met Yang activiteiten zoals hardlopen of andere intensieve sport.
  • Je bent welkom voor een gratis proefles.
Ik heb zin !

.

 

.

.

.

‘Door langer in de houding te blijven,
bindt het mijn onrustige hoofd
aan de rust in de houding.’

Marloes

.

‘Een (ont)spannende :) reis
door mijn eigen lijf.’
-Marian

.